5 juni 2024

Selectie Parelduiken concert 2024 bekend.

Veel van de werken die door Nederlandse componisten geschreven zijn, worden na hun première amper meer uitgevoerd. Zonde! Vindt Nieuw Geneco. 

Daarom wordt In het project parelduiken getracht om enkele ‘parels’ van werken te selecteren uit het grote aanbod dat de Nederlandse muziekwereld rijk is en wordt nieuwe aandacht geschonken aan deze soms haast vergeten werken. 

Voor de eerste editie van dit project staat er in het najaar van 2024 een matinee concert gepland in TivoliVredenburg waarin van vier componisten werk wordt gespeeld dat niet vaak of zelfs nog nooit geprogrammeerd is. Naast de werken zelf zullen er korte vraaggesprekken plaatsvinden met de componisten onder leiding van Aad van Nieuwkerk. Voor de invulling van dit concert is een open call geweest voor de leden van Nieuw Geneco en de jury, bestaande uit Aad van Nieuwkerk, Doris Hochscheid, David Dramm, Jo Sporck en Aljosja Buijs heeft zelf ook suggesties gedaan voor werken en componisten.

Voor het concert in het najaar van 2024 is gekozen voor werken van Caroline Ansink, Kris Oelbrandt, Christina Oorebeek en Renske Vrolijk.
Het volledige programma en de definitieve data van het concert vind je in de komende weken op de website van Nieuw Geneco en TivoliVredenburg. 

Parelduiken is een productie vanuit Nieuw Geneco in samenwerking met de ‘VPRO vrije geluiden’ en New Music NOW.

Deel dit artikel