27 maart 2024

Uitreiking Willem Pijper Prijs

Op zaterdag 1 juni zal de Willem Pijper Prijs 2023 worden uitgereikt aan twee componisten: Cecilia Arditto Delsoglio en Trevor Grahl, in de Amare Concertzaal. Dit jaar zijn er twee winnaars gekozen vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van de inzendingen.

Cecilia Arditto Delsoglio ontvangt de prijs voor haar orkestwerk “Tissue” (2019), dat door de jury als hypnotiserend wordt beschouwd. Het stuk zal worden uitgevoerd door het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam na de prijsuitreiking.

Trevor Grahl wordt bekroond voor zijn werk “Music for Malmö” (2019) voor solo orgel en elektronica. De jury waardeert zijn innovatieve gebruik van het orgel. 

De prijsuitreiking wordt gecureerd door de Johan Wagenaar Stichting in samenwerking met de gemeente Den Haag. Het evenement op 1 juni wordt georganiseerd door Festival Dag in de Branding en zal plaatsvinden in de concertzaal Amare in den Haag.

 

Naast de prijsuitreiking zal er ook een extra concert plaatsvinden in het Orgelpark in Amsterdam op zondagmiddag 2 juni. Daar worden twee werken van beide componisten uitgevoerd.

Eerdere winnaars van de Willem Pijper Prijs zijn onder andere Hugo Morales Murguía en Yannis Kyriakides.

Het programma voor 1 juni 2024, 14:30 uur:

Arjan Linker – Jhalla in Raga Darbari
Trevor Grahl – Music for Malmö (fragment)
Cecilia Arditto Delsoglio – Tissue

Deel dit artikel