2 februari 2024

‘Ik zet de toon’

Op 19 januari lanceerde Taskforce GO! tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen een nationale campagne gericht op professionals in de muzieksector.

Met de campagne ‘Ik zet de toon’ streeft Taskforce GO! ernaar om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken, bewustwording over het probleem te vergroten en muziekprofessionals aan te spreken op hun verantwoordelijkheid om een veilige werkomgeving te waarborgen. In de campagne nemen diverse bekende ambassadeurs uit de muzieksector het voortouw door hun eigen aanpak van grensoverschrijdend gedrag te tonen.

Ter bevordering van een veilige werkomgeving in de muzieksector lanceerde ‘Taskforce GO!’ een gedragscode, deze is hier te lezen.

Meldpunt Mores

Daarnaast heeft Taskforce GO! een meldpunt opgezet waar slachtoffers van discriminatie, seksueelgrensoverschrijdend gedrag, intimidatie, agressie en/of geweld en pesten terecht kunnen. Het ‘Meldpunt Mores’ heeft een onafhankelijke positie binnen het culturele veld en bestaat uit een team van vertrouwenspersonen. Per e-mail of WhatsApp-bericht zijn deze vertrouwenspersonen te bereiken. Organisaties kunnen ook bij het meldpunt terecht voor het bestrijden en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

De website met directe contactgegevens en verdere toelichting vind je hier.

 

Deel dit artikel