1 februari 2024

Ig Henneman en Janco Verduin geselecteerd voor de ‘ISCM: World Music Days 2024’

De commissie van ISCM heeft op 30 januari 2024 haar besluit bekendgemaakt betreffende de selectie van werken van Nederlandse componisten die zullen worden gepresenteerd tijdens het jaarlijkse festival. Onder andere heeft de internationale commissie van het ISCM dit jaar gekozen voor de werken van Ig Henneman en Janco Verduin.

ISCM; the World music Days

De ‘World Music days’, georganiseerd door de ‘International society for contemporary music’ (ISCM) is een jaarlijks festival dat ieder jaar door ander gastland georganiseerd wordt. Tijdens dit festival worden nieuwe werken vanuit de hele wereld ten gehore gebracht.
De internationale commissie van het ISCM heeft dit jaar onder andere gekozen voor de werken van Ig Henneman en Janco Verduin.

De werken Outside the Rain has Stopped van Ig Henneman en ‘Korenveld met Kraaien’ van Janco Verduin zullen tijdens het festival van 22 tot 30 juni 2024 worden uitgevoerd op de Faeröer eilanden. Gefeliciteerd allebei!

Voor dit festival wordt een voorselectie gemaakt door deelnemende landen. Vanuit Nederland werd in september 2023 een selectie gemaakt door de nationale jury, bestaande uit: Alison Isadora, Yu Oda en Huba de Graaff. De nominaties van werken bestond dit jaar uit:

Voor de volledige internationale selectie van werken bekijk de website van ISCM.

Genomineerde componisten en hun werken:

Deel dit artikel