12 januari 2023

Vier Keer Nieuw. Musicerende componisten in Splendor

NIeuw Geneco presenteert serie in samenwerking met New Music NOW en VPRO Vrije Geluiden

 

 

VPRO Vrije Geluiden, New Music Now, Nieuw Geneco en Splendor Amsterdam presenteren Vier Keer Nieuw… Vier Nederlandse componisten brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten zijn via een live-stream te volgen (vanaf 21.00 uur) en worden diezelfde avond nog uitgezonden in Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

De vier concerten in Splendor vinden plaats op zaterdag 14 januari, zaterdag 28 januari, zaterdag 11 februari en zaterdag 25 februari 2023. De concerten beginnen om 21:00 uur. Op 14 januari staan de nieuwe composities van > Tony Roe centraal. Deze componist en pianist zoekt naar nieuwe manieren om muziek te maken. Hij heeft een voorliefde voor interactieve elektronica en combineert deze met de akoestische vleugel. Met zijn band Tin Men and the Telephone creëerde hij interactieve performances waarbij het publiek middels een app de muziek kon beïnvloeden. In zijn meeste recente project, Modular Piano, wordt de vleugel omringd door modulaire synthesizers en live video-projecties van videokunstenaar Marcel Wierckx.

De overige concerten in Vier Keer Nieuw
28 januari: Ties Mellema en Barry Jurjus
11 februari: Maarten Ornstein en Mark Fentross
25 februari: Sarah Jeffery

Vier keer nieuw is een samenwerking van New Music NOW, Nieuw Geneco, Vrije Geluiden en Splendor Amsterdam en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.

Deel dit artikel