22 juni 2022

Nederlandse ISCM-jury kiest inzendingen voor SOUNDS TO GO

De ISCM (International Society for Contemporary Music) bestaat 100 jaar. Om het jubileum te vieren bedacht de Roemeense afdeling het project SOUNDS TO GO: de videokunstenaar Alexandru Claudiu Maxim maakt een wereldkaart met korte elektronische composities uit alle 50 landen die lid zijn van ISCM. Elk land kon drie stukken selecteren voor inzending. Een internationale jury kiest vervolgens één stuk voor de kaart, die wordt onthuld tijdens het MERIDIAN International Festival – ATLAS in Boekarest (6-13 november 2022).

De Nederlandse jury bestond uit Jan -Bas Bollen, Evelien van den Broek en Armeno Alberts. Zij kozen de volgende stukken:

Danny de Graan: Geometric Vibrations
“Sterke, mooie klankwereld, speels en levendig. Prachtig geproduceerd, superieur vakmanschap. Rijk in klankdiversiteit. Een stuk om je in onder te dompelen.”

Sara Zamboni: Adagio I (Big Creatures)
“Wonderschone klanken, spannend en donker, intrigerende ruimtelijkheid. Sterk in de plaatsing van statements en in de doorcompositie daarvan.”

Ricardo Huisman: Building Unity, Sounds to Go (around The World)
“Veel kwaliteit en raffinement in het binaurale geluidsbeeld. Het stuk straalt een persoonlijke affiniteit met het klankonderwerp uit en er wordt een verhaal verteld. Je wordt meegenomen op een luisterreis.”

Deel dit artikel