24 april 2023

Geslaagde werksessie over Nederlandse symfonische muziek in Amare Den Haag

Op donderdagmiddag 20 april 2023 vond een geslaagde werksessie plaats met orkesten, componisten, programmeurs, marketeers en beleidsmakers in Amare Den Haag. Georganiseerd door het Residentie Orkest en Nieuw Geneco, richtte de bijeenkomst zich op de toekomst van de Nederlandse symfonische muziek in het licht van de meerjarenplannen 2025-2028.

De deelnemers bespraken de kansen en uitdagingen bij het maken, programmeren en profileren van nieuwe Nederlandse symfonische muziek. Ze keken naar inspirerende voorbeelden en zochten naar manieren om het uitvoeringsklimaat voor nieuwe Nederlandse symfonische muziek te verbeteren.

Tijdens de sessie gingen de deelnemers met elkaar in gesprek om toekomstbestendige strategieën en mogelijke samenwerkingsverbanden te ontwikkelen. De focus lag op het verbeteren van de hele keten, van creatie tot uitvoering en promotie.

 

Om elkaar te inspireren, vroegen de organisatoren de deelnemers om hun favoriete Nederlandse orkestwerk mee te nemen. Dit resulteerde in een playlist, waaruit blijkt hoe rijk en divers het Nederlandse symfonische repertoire is.

Beluister de playlist op www.newmusicnow.nl.

De werksessie in Amare Den Haag was een geslaagde stap in het samenbrengen van de verschillende belanghebbenden in het Nederlandse muziekleven. Door samen te werken en ervaringen te delen, kunnen ze de creatie, uitvoering en promotie van eigentijdse Nederlandse symfonische muziek versterken.

Deel dit artikel