6 april 2022

Nieuw Geneco-componisten jureren internationaal concours ‘Opera: Past Present Perfect!’

Wat is de toekomst van opera? MOTO, een onafhankelijke Servische organisatie, probeert daarop het antwoord te vinden in Opera: Past, Present, Perfect! Een concours voor jonge operacomponisten uit Georgië, Montenegro en Servië is onderdeel van het internationale samenwerkingsproject. De jury bestaat uit drie leden van Nieuw Geneco: Martijn Padding, Aspasia Nasopoulou en Jasna Veličković. Ook Karin Netten (de directeur van KASKO) zit in de jury.

Operacomponisten uit Servië, Georgië en Montenegro die zijn geboren na 1 januari 1990 kunnen  meedoen aan het concours met de partituur van een nieuwe opera met een speellengte tussen 9 en 20 minuten. De winnende componist kan zijn of haar opera al tijdens seizoen 2022/2023 op de planken zien van het Duško Radović Theater in Belgrado. Donemus Publishing biedt aan om de opera uit te geven.

Opera: Past, Present, Perfect!  is een samenwerkingsproject  van MOTO (Music, Opera and Theater Organisation) met Young Musician International Association of Georgia uit Tbilisi (Georgië), de University Donja Gorica uit Podgorica (Montenegro) en het Duško Radović Theater uit Belgrado (Servië). Nieuw Geneco organiseert de paneldiscussies, masterclasses en levert de jury voor het concours. In dit kader doet Nieuw Geneco een oproep voor nieuwe operapartituren.

Componisten die willen meedoen aan het concours kunnen hun partituur tot 1 augustus mailen naar info@nieuwgeneco.nl. De winnaar wordt rond 12 september bekendgemaakt.

Opera: Past, Present, Perfect! wordt ondersteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

Lees meer over het concours.

Lees meer over Opera: Past, Present, Perfect!

Deel dit artikel