Bagua 八卦 van Eric Verbugt verkozen voor ISCM World Music Days 

 
We zijn blij te kunnen melden dat de internationale jury de selectie heeft afgerond van haar programma voor ISCM World Music Days 2021.
Nieuw Geneco vertegenwoordigt Nederland in het ISCM-netwerk. De Nederlandse jury droeg zes werken voor van de componisten Bianca Bongers, Seung-Won Oh, Ruud Roelofsen, Piet-Jan van Rossum, Eric Verburgt en Sara Zamboni. Uit deze selectie heeft de internationale jury gekozen om Bagua 八卦 van Eric Verburgt, uit te laten voeren tijdens het festival in Shanghai en Nanning. Door de coronamaatregelen kon de Chinese editie niet doorgaan. Het ISCM-festival 2022 zal plaatsvinden in Nieuw Zeeland, waar Bagua alsnog op het programma komt.

Bagua 八卦een stuk voor solo piano, duurt 2’31”, werd gecomponeerd in 2015 en uitgevoerd door Raph van Raat.

Eric Verburgt (1966, woonachtig in Amsterdam) studeerde compositie aan het Maastrichts conservatorium bij Henri Delnooz en Robert HP Platz. Van Centre Acanthes ontving hij een beurs om masterclasses van respectievelijk Luigi Nono en Elliott Carter in Avignon bij te wonen. Na zijn compositestudie ontving Verbugt opdrachten van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst, de Provincie Limburg, Lantaren/Venster en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Voor zijn compositie Bilder (aus dem Novecento) kreeg hij tijdens de Internationale Gaudeamusweek een eervolle vermelding. Hij ontving een stipendium voor het Internationales Künstlerhaus Villa Concordia te Bamberg. In 2002 gaf hij daar een lezing over zijn prozaproject pijnberichten, een omvangrijk project dat proza (een roman) combineert met muziek. Bijna elke compositie die Verbugt sinds 1996 componeert is onderdeel van pijnberichten.

Eric Verbugts composities werden o.a. uitgevoerd door Radio Kamer Filharmonie, Schönberg Ensemble, Nieuw Ensemble, Doelen Ensemble, Slagwerkgroep Den Haag, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, insomnio, Ernest Rombout, Gerard Bouwhuis, Lavinia Meijer, Ralph van Raat.