Corona update

De culturele sector in Nederland zit in zwaar weer.
Nieuw Geneco overtuigt politiek en culturele organisaties ervan dat deze tijd voor veel van haar leden niet te overbruggen is.
Hier een overzicht van de communicatie met de overheid ism de Creatieve Coalitie en de Kunstenbond, waarbij veel initiatieven van onze directeur Esther Gottschalk afkomstig zijn. En er zijn ook stappen die je zelf kunnen zetten.

Update 28 mei:Noodfonds Muziek. Op 1 mei heeft BUMA/STEMRA samen met Sena het Noodfonds Muziek gelanceerd. Kijk op https://www.noodfondsmuziek.nl voor meer informatie en hier kun je de brief van BUMA/STEMRA lezen.

Update 25 mei:  Cultuursector start online demonstratie ‘Cultuur in actie!’

Update 21 april: Inmiddels is de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (TOZO) uitgewerkt in een zogenaamde ‘algemene maatregel van bestuur’ (AMvB). Als gevolg daarvan kunnen wij nu een sluitend antwoord geven op een aantal veel gestelde vragen.
Let op: Kijk altijd op de website van je eigen gemeente voor alle relevante en meest actuele informatie over de TOZO-aanvraagmogelijkheden.

Update per 24 april: Grenswerkers en AOW’ers toegevoegd aan TOZO-regeling.
Op verzoek van de Tweede Kamer zullen grenswerkers en AOW’ers aanspraak kunnen maken op de TOZO. Let op: het gaat in sommige gevallen alleen om het aanvragen van een bedrijfskrediet en niet de tegemoetkoming in het levensonderhoud. Lees de berichtgeving van de Rijksoverheid dus goed door.

Noodfonds BUMA/Sena/Spotify

Tips & To Do’s
Hou juist nu je BUMA aanmeldingen goed bij. Lees onze tips!

• Lees hier de brandbrieven en meer over de acties

• Lees het artikel in het Parool van 28 april 2020: wie redt de componisten?

• SENA start productiefonds