Corona update

Aanmelden BUMA Noodfonds kan nog tot eind juni!

• Update 29 juni: Brief Creatieve Coalitie aan de Tweede Kamer tbv het debat over Cultuur en Corona op maandag 29 juni , http://www.nieuwgeneco.nl/lobby

• Update 4 juni: Terrassen en podia weer open vanaf 1 juni
Vanaf 1 juni gaan zowel de terrassen als de podia weer open. In theaters en concertzalen komt de deur eerst nog op een kier te staan. Niet meer dan 30 bezoekers zijn welkom. Vanaf 1 juli gaat de deur verder open en kunnen maximaal 100 bezoekers een concert of theatervoorstelling bijwonen, op voorwaarde dat ze op 1,5 meter afstand van elkaar gaan zitten. Daardoor past nog maar zo’n 30% van het oorspronkelijke aantal bezoekers in een zaal.
Het is nog onduidelijk welke coronamaatregelen de overheid en het RIVM vanaf 1 september gaan instellen, als het nieuwe seizoen start. Het lijkt erop dat de 1,5 meter afstand een dwingende voorwaarde blijft, zowel op het podium als in de zaal. Dat vraagt om een ingrijpende herziening van het seizoensprogramma en om improvisatie. Voor de orkesten verandert veel. De orkestmusici moeten optreden in kleinere bezettingen. Nieuw Geneco is met verschillende orkesten in gesprek om te brainstormen hoe Nederlandse componisten kunnen bijdragen aan de uitdagingen in dit nieuwe muziekleven.

Update 28 mei: Noodfonds Muziek. Op 1 mei heeft BUMA/STEMRA samen met Sena het Noodfonds Muziek gelanceerd. Kijk op https://www.noodfondsmuziek.nl voor meer informatie en hier kun je de brief van BUMA/STEMRA lezen.

Update 25 mei:  Cultuursector start online demonstratie ‘Cultuur in actie!’

Update 21 april: Inmiddels is de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (TOZO) uitgewerkt in een zogenaamde ‘algemene maatregel van bestuur’ (AMvB). Als gevolg daarvan kunnen wij nu een sluitend antwoord geven op een aantal veel gestelde vragen.
Let op: Kijk altijd op de website van je eigen gemeente voor alle relevante en meest actuele informatie over de TOZO-aanvraagmogelijkheden.

Update per 24 april: Grenswerkers en AOW’ers toegevoegd aan TOZO-regeling.
Op verzoek van de Tweede Kamer zullen grenswerkers en AOW’ers aanspraak kunnen maken op de TOZO. Let op: het gaat in sommige gevallen alleen om het aanvragen van een bedrijfskrediet en niet de tegemoetkoming in het levensonderhoud. Lees de berichtgeving van de Rijksoverheid dus goed door.

Noodfonds BUMA/Sena/Spotify

Tips & To Do’s
Hou juist nu je BUMA aanmeldingen goed bij. Lees onze tips!

• Lees hier de brandbrieven en meer over de acties

• Lees het artikel in het Parool van 28 april 2020: wie redt de componisten?

• SENA start productiefonds