400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol.

Droom mee!

Vandaag start de campagne De Belofte. Een initiatief van ruim 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen (waaronder Nieuw Geneco, met Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en Jaap van Zweden als ambassadeurs). Ze brengen onder de aandacht dat de theaters weliswaar nu leeg zijn, maar de belofte in zich dragen van een uitverkocht huis, als ze weer opengaan. “Wij zullen er staan straks, als we weer mogen. En tot die tijd ‘Dromen we de zalen vol’.

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat per vandaag sectorbreed wordt verspreid. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar het moment dat de zalen weer vol zitten.

De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen (kijk snel op de website). In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

‘’Wij zijn klaar om te spelen.

wij wachten – met u – op de rook.’’

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl

Luister hier naar Jaap van Zweden, onze ambassadeur Nederlandse Componisten